Ekin Katı Vazelin 1 KG

0,00
Marka : Ekin
{{'UrunDetay_TahminiTeslimSuresi' | translate}} : {{UrunDetayModel.product.tahminiTeslimSuresi}} {{'Global_Gun' | translate}}
Aynı Gün Kargoya Teslim

ADET

Artır Azalt
Tavsiye Et

KATI VAZALİN 1 KG LIK AMBALAJ'DA ÖZELLİKLERİ:
Vazelin ya da diğer isimleri ile, parafin yağı, beyaz parafin yağı, yumuşak parafin ve çoklu hidrokarbon, yarı katı yapıya sahip ve hidrokarbon karışımı bir kimyasal maddedir. Vazelin aslında merhem yapımında kullanılan bir kimyasaldır. Vazelin, merhem şeklinde kullanılabildiği gibi, ilaç şeklinde bir tedavi edici olarak da kullanılabilmektedir. Özellikle kozmetik sektöründe ve kişisel bakım malzemelerinin üretiminde kullanılan vazelin, cilt bakım maddesi olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.
Vazelin, yaklaşık 37 °C olan insan vücudu üzerine temas ettiğinde kolayca eriyebilen ve sürülebilir bir kıvama gelen bir hidrokarbon karışımıdır. Genellikle renksiz olan vazelin, bazen soluk sarı, yarı saydam, tatsız ve kokusuz saf bir maddedir. Fakat, birçok firma vazelini renkli ve kokulu şekilde de üretmektedir. Vazelin okside olmaz ve hava ile temas ettiğinde herhangi bir kimyasal madde açığa çıkartmaz. Suda çözünmeyen bir kimyasal olan vazelin, terebentin diklorometan, kloroform, benzen, dietil eter, karbon disülfit ve yağ içinde çözünebilmektedir.
Antibakteriyel özellik gösteren vazelin, yaralar, cilt yanıkları ve cilt kesikleri gibi problemleri tedavi etmesi amacı ile merhem üretiminde kullanılmaktadır. Fakat, vazelinin ilaç olarak tedavi edici özelliğinin olup olmadığı konusunda henüz kesin bir bilimsel çalışma yoktur. Aynı zamanda vazelinin, ultraviyole ışınlara karşı koruduğu da düşünülmektedir.